EnviLine split warmtepomp

Nefit EnviLine is de nieuwe norm in duurzaam comfort. EnviLine is een totaaloplossing die niet alleen zorgt voor aangename warmte, maar óók voor verkoeling in de zomer. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert EnviLine een enorme besparing op. En dat zonder ingrijpende voorzieningen als een grondboring. Ook een aparte airco en een cv-ketel zijn niet nodig. Een gasaansluiting evenmin. EnviLine werkt op elektriciteit en is in combinatie met Nefit Zonnestroom tot 100% duurzaam.

In tegenstelling tot de meeste warmtepompen haalt Nefit EnviLine zelfs bij -20°C nog warmte uit de buitenlucht. Onder Nederlandse omstandigheden zal de warmtepomp dus altijd aan het werk zijn. Wanneer de warmte van de warmtepomp niet toereikend is, zorgt een ingebouwd verwarmingselement voor de rest.

De Nefit EnviLine warmtepomp kan zijn werking ook omkeren. Er is ‘s zomers geen dure, lawaaiige airco nodig. De vloerverwarming geeft in stilte koelte af. Door de gelijkmatige koeling heeft u bovendien geen last van tocht. Dankzij het grote vermogen van EnviLine kan hij zelfs bij hoge buitentemperaturen (tot wel 37°C) de binnentemperatuur terugkoelen tot aangename waarden. Met hoog rendement, dus uiterst energiezuinig.

Belangrijkste voordelen:

– Voor nieuwbouw en bestaande bouw (ook retrofit)
– Warmte uit de lucht, geen grondbron nodig
– Geen cv-ketel en gasaansluiting nodig
– Tot 40% energiebesparing op verwarming
– Forse verbetering EPC en energielabel
– Koeling met hoog rendement
– Royaal warm water (met Nefit boiler, accessoire)
– Unieke plaatsingsflexibiliteit
– Snel en eenvoudig te installeren
– Onderhoudsarm
– Uitzonderlijk stille buitenunit

VentiLine ventilatiewarmtepomp

Ventilatielucht is een gratis warmtebron die het hele jaar door beschikbaar is. De Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp zorgt voor de ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. De warmtepomp werkt in combinatie met een Nefit HR-combiketel voor naverwarming tijdens pieken. Een effectief hybride systeem dat tot 30% energie bespaart. Voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht is dit de meest kostenefficiënte duurzame oplossing.

Belangrijkste voordelen:

– Drie functies: mechanische ventilatie, centrale verwarming en warm water
– Vervangt de mechanische ventilatiebox
– Geen kostenverhogende voorzieningen nodig
– Tot 30% energiebesparing
– Twee energielabelsprongen mogelijk bij bestaande bouw
– 0,27 EPC-reductie mogelijk bij nieuwbouw
– Tot 40% lagere emissies
– Eenvoudig te installeren en onderhoudsarm
– Geluidsarm