Duurzame energie is energie die is opgewekt op een milieu vriendelijke manier. Behalve dat het gebruik hiervan steeds belangrijker wordt omdat energie uit de fossiele voorraden niet onuitputtelijk uit de aarde te winnen zijn, zien wij het als een uitdaging om een huishouding zoveel  mogelijk zelf voorziend te laten zijn en zo optimaal mogelijk gebruik te laten maken van zelfopgewekte energie. Met als voordeel een lagere energierekening!

Deze interesse en belangstelling heeft ervoor gezorgd dat er een mooie samenwerking ontstaan is tussen verschillende ondernemers. Partijen vanuit een verschillende vakgebieden, met een gezamenlijke interesse: Duurzaam ondernemen! Wij informeren u graag over de samenwerking met deze partijen.

Bij interesse kunt u natuurlijk ook te allen tijde contact met ons opnemen.

Zonneboiler

De zon levert elke dag energie. Ook als het bewolkt is. Sterker nog: de zon levert in Nederland gemiddeld 40 keer zo veel energie als we nodig hebben De zon levert gratis duurzame energie en een zonneboiler maakt hier dankbaar gebruik van. Een zonneboiler levert warm water voor keuken en badkamer.

Meer info

Zonnepanelen

Wij bieden u deskundig advies. U geeft uw wensen aan en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn. Een bezoek aan uw huis of pand is daarbij een must. Door uw daksituatie en de meterkast ter plekke te bekijken kunnen we u een op maat gesneden advies geven. Zo komt u nooit voor verassingen te staan.

Meer info

Warmtepomp

De warmtepomp is al een aantal jaren in opkomst. Dat is weinig verrassend want een huis met een warmtepomp is zeer zuinig in het gebruik van energie. Deze duurzame oplossing onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de aarde.

Ook op het gebied van warmtepompen gaat onze voorkeur uit naar Nefit. Nefit kent twee verschillende uitvoeringen van warmtepompen, de Enviline split warmtepomp en de Ventiline ventilatiewarmtepomp. De specifieke kenmerken weten?

Meer info

Waterontharders

Kalk heeft vele nadelen. Van sommige zijn we ons bewust, van andere niet. Je raakt ze in elk geval allemaal kwijt met een centrale waterontharder.

De waterontharders waar wij mee werken, werken niet door elektriciteit of magneten. De ontharders werken met een harsfilter dat de kalk ook daadwerkelijk uit het water haalt.

Stroom is nodig voor de besturing van de ontharder, onder andere om het verbruik en de tijd bij te houden. De waterontharder wordt aangesloten net achter de watermeter, waardoor u in uw hele huis of pand van kalkvrij water kunt genieten. Het proces waarmee de hars de kalk onttrekt aan het water heet ionenwisseling.

Meer info